Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe het 'Apparaat is niet compatibel met deze versie' in de Google Play Store te repareren

Ondanks het feit dat de Android-distributie de afgelopen jaren is verbeterd, blijft de foutmelding 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' een veelvoorkomend verschijnsel. Terwijl sommige gebruikers dit probleem niet voor niets krijgen (hun telefoon ondersteunt de app die ze proberen te installeren niet), krijgen anderen het bij elke app die ze proberen te installeren.

Na een grondig onderzoek hebben we een aantal potentiële boosdoeners ontdekt die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor het probleem. Hier volgt een kort overzicht van problemen die ertoe kunnen leiden dat het bericht 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' wordt weergegeven op een Android-apparaat:

Verouderde telefoonfirmware - Als u uw telefoon net heeft ingeschakeld na een lange periode van inactiviteit, blokkeert Google mogelijk de toegang tot de Google Play Store om u te 'beschermen' tegen een beveiligingsfout. Het installeren van de nieuwste firmwareversie die beschikbaar is bij uw smartphonemaker is alles wat nodig is in dit scenario.

Beschadigde Google Play Store-cache of -opslag - Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door beschadigde gegevens die zijn opgeslagen in de opslag- of cachemap van de Google Play Store-app. In alle omstandigheden is de oplossing om deze mappen te verwijderen, zodat de software kan draaien zonder overgebleven bestanden of afhankelijkheden.

Uw telefoon ondersteunt de Android-app niet. Het is ook mogelijk dat deze fout echt is en dat uw telefoon deze app niet kan ondersteunen. In de meeste gevallen kunt u de APK eenvoudig downloaden van een externe website en deze sideloaden naar uw Android-apparaat. Als de binnenkant van uw telefoon echter ver onder de minimumvereisten ligt, kunt u prestatieproblemen en crashes verwachten.

Laten we een aantal geverifieerde methoden doornemen die andere getroffen gebruikers met succes hebben gebruikt om de fout 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' te verhelpen, nu u alle mogelijke oorzaken kent:

Update de firmware van je telefoon (indien van toepassing)

Het blijkt dat een van de meest voorkomende oorzaken van het probleem 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' is wanneer u uw telefoon weer gebruikt na een lange periode van inactiviteit.

In de loop van het jaar heeft Google een aantal beveiligingsfouten in Android verholpen door middel van verplichte firmware-updates die smartphonemakers moeten verspreiden.

Als u iets uit de Google Play Store probeert te downloaden op een telefoon waarop deze essentiële beveiligingsupdates niet zijn geïnstalleerd, krijgt u deze foutmelding voor elke app die u probeert te downloaden.

Opmerking: dit komt het meest voor bij Android-telefoons die na jaren van rust voor het eerst zijn ingeschakeld.

Om dit probleem op te lossen, moet u de nieuwste firmwareversie installeren die beschikbaar is bij de fabrikant van uw telefoon. De instructies om dit te doen zullen verschillen van die van de fabrikant, maar de algemene stappen zijn hetzelfde.

Volg de onderstaande instructies voor instructies over hoe u de firmwareversie van uw Android naar de laatste versie kunt updaten:

  1. Tik vanaf het startscherm van uw Android-apparaat op het pictogram Instellingen.
  2. Zodra u zich in het scherm Instellingen bevindt, scrolt u omlaag naar de onderkant van het scherm en tikt u op het tabblad Systeem.

3. Blader op het tabblad Systeem omlaag naar de onderkant van het instellingenmenu en tik op Systeemupdates.

Opmerking: sommige fabrikanten hebben de functie voor het bijwerken van het systeem onder Over systeem.

4. Wacht tot de scan is voltooid.
5. Als er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is, wordt u gevraagd deze te installeren. Doe dit en wacht tot uw Android-apparaat opnieuw is opgestart om te zien of het probleem nu is verholpen.

Als u nog steeds dezelfde foutmelding 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' ziet, gaat u naar de volgende mogelijke oplossing hieronder.

De cache en opslag van Google Play Store wissen

Als je al hebt gecontroleerd of je Android-telefoon de meest recente beveiligingsfirmware-updates heeft, ga dan naar de Google Play Store.

Het is niet ongewoon om dit soort problemen tegen te komen (uw apparaat is niet compatibel met deze versie) als gevolg van een probleem met enkele tijdelijke bestanden die de Google Play Store de laatste tijd heeft verzameld.

Als dit het geval is, zou u het probleem moeten kunnen oplossen door naar het tabblad App-info van de Google Play Store te gaan en zowel de opslag- als de cachegegevens te verwijderen. Nadat ze dit hadden gedaan en hun Android-smartphone opnieuw hadden opgestart, meldden sommige klanten dat het probleem was opgelost.

Zie de onderstaande instructies voor stapsgewijze instructies om dit te bereiken:

TIP VOOR EXPERTS: Als het probleem met uw computer of laptop/notebook te maken heeft, gebruik dan Restoro Repair om de repositories te scannen en eventuele corrupte of ontbrekende bestanden te vervangen. Dit werkt in de overgrote meerderheid van de gevallen waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Restoro kan worden gedownload door hier te klikken.

  1. Tik vanaf het startscherm van uw Android-apparaat op de app Instellingen.
  2. Als je eenmaal in het instellingenscherm bent, tik je op Apps en wijzigingen.

Opmerking: bij bepaalde telefoonfabrikanten vindt u deze optie alleen met de naam Apps.

3. Gebruik in het apps-menu de zoekfunctie bovenaan om de Google Play Store-vermelding te vinden.

4 Tik in de lijst met resultaten op Google Play Store.
5 Als je eenmaal in het App Info-menu van Google Play Store bent, tik je op Opslag en cache in de lijst met beschikbare opties hieronder.

6 Tik op Opslag wissen en bevestig uw keuze om met succes alle resterende opslaggegevens te verwijderen die uw telefoon bewaart met betrekking tot de Google Play Store.

7 Tik vervolgens op Cache wissen en bevestig uw keuze om ook de cachegegevens te wissen.
8 Nadat zowel de opslag als de cache zijn gewist voor Google Play Store, start u uw Android-telefoon opnieuw op en kijkt u of het probleem is opgelost zodra de volgende keer opstarten is voltooid.

Als dezelfde fout 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' nog steeds optreedt, gaat u naar de volgende mogelijke oplossing hieronder.

Sideload de app-APK

Zodra u een firmware-probleem of beschadigde tijdelijke gegevens die zijn gekoppeld aan de Google Play Store-app heeft uitgesloten, kunt u waarschijnlijk concluderen dat de fout 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' optreedt omdat uw telefoon deze app niet ondersteunt - of zo beweert Google.

In werkelijkheid zou je in staat moeten zijn om de APK van het programma dat je dit probleem geeft op je Android-smartphone te sideloaden en uit te voeren. Wees echter voorbereid op snelheidsproblemen en misschien onverwachte crashes, want er is een reden waarom Google de download van deze app voor uw apparaat heeft beperkt.

Belangrijk: er zijn veel sites waarmee je de Google Play Store kunt omzeilen en de app kunt sideloaden die deze fout veroorzaakt, maar onze aanbeveling is om je te houden aan de website die we hieronder noemen om malware of adware te vermijden.

Volg de onderstaande stappen om de APK te sideloaden van de problematische app op de Android-smartphone die het bericht 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' afgeeft:

  1. Open op uw Android-apparaat uw favoriete browser en ga naar de startpagina van APK Pure.
  2. Als je eenmaal binnen bent, gebruik je de zoekfunctie om de APK te vinden van de app die je problemen geeft in de Google Play Store.

3 Tik in de lijst met resultaten op de applicatie die u probeert te sideloaden.
4 Zodra u bij het volgende scherm bent, tikt u op APK downloaden in de lijst met beschikbare opties.

Opmerking: voor grotere games moet u mogelijk in plaats daarvan de XAPK downloaden (APK + OBB-bestanden).

5. Druk op Downloaden wanneer u de prompt ziet en wacht tot de download is voltooid.
6. Nadat het downloaden is voltooid, tikt u op Openen.

7 Als je je telefoon niet eerder hebt toegestaan om vanaf onbekende bronnen te installeren, zie je een bericht waarin wordt beweerd dat het niet is geautoriseerd. Ga in dit geval naar Instellingen en breng de nodige wijzigingen aan.

8 Schakel in het zojuist geopende scherm Instellingen de schakelaar in die is gekoppeld aan Toestaan van deze bron.

Keer terug naar de sideloading-prompt en selecteer Installeren om het sideloaden van de app te voltooien die eerder het probleem 'Uw apparaat is niet compatibel met deze versie' weergeeft.

TIP: Als geen van de bovenstaande methoden heeft gewerkt, raden we aan om Restoro Repair Tool te gebruiken, dat repositories kan controleren en corrupte en ontbrekende gegevens kan repareren. Dit werkt in de overgrote meerderheid van de gevallen waarin het probleem wordt veroorzaakt door een systeemfout. Restoro maximaliseert ook de prestaties van uw systeem. Restoro kan worden gedownload door hier te klikken.

Na het lezen van dit bericht hoeft u zich geen zorgen te maken over het oplossen van het 'Apparaat is niet compatibel met deze versie' in de Google Play Store. Volg de stappen en je bent er binnen de kortste keren van verlost. Al deze methoden zijn eenvoudig te implementeren. . Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van Google bellen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.