Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe de Instagram-schendingsfraude op Instagram te herkennen

Hackers en phishers ontwikkelen zich, net als virussen, voortdurend om in leven te blijven. Het nieuwste voorbeeld is de Instagram-fraude met inbreuk op auteursrechten.

Ze doen er alles aan om u uw gevoelige accountinformatie te laten overhandigen. Hun nieuwste list is om je bang te maken dat je inbreuk hebt gemaakt op het auteursrecht van iemand anders.

Laten we eens kijken naar deze zich ontwikkelende trend en kijken wat u kunt doen om veilig te blijven.

De basisprincipes van de Instagram-inbreuk op het auteursrecht

Hackers zijn hebzuchtig geworden met deze zwendel. Ze proberen niet alleen je Instagram-inloggegevens te krijgen, maar ze proberen ook je e-mailinloggegevens te achterhalen.

Zoals de meeste phishing-scams, begint het altijd met een officieel ogende e-mail:

Het is het toppunt van phishing. De oplichters manipuleren onmiddellijk je emoties door je te laten geloven dat je in gevaar bent. Dit belemmert over het algemeen uw vermogen om kritisch te denken of op zijn minst de e-mail te onderzoeken.

Het ziet er legitiem uit, maar als je goed kijkt, klopt er iets niet.
Het kwam van een adres dat eindigde op '@theinstagram.team'. Waarom gebruikten ze geen e-mailadres dat rechtstreeks was gekoppeld aan Instagram.com? Het zijn bedriegers, daarom.

Maar omdat je bang bent je account te verliezen, kijk je niet te goed en klik je op het icoon 'account verifiëren'. De e-mail houdt vaak in dat je maar 24 of 48 uur hebt om je account te verifiëren, wat de urgentie vergroot.

U wordt naar een andere aantrekkelijke phishing-pagina geleid waar u 'bezwaar' kunt maken tegen de kennisgeving van inbreuk als u doorklikt. De hackers bieden je een verscheidenheid aan taalopties om het er nog legitiemer uit te laten zien, maar geen van hen werkt (behalve Engels).

Je moet inloggen op je Instagram-account om in beroep te gaan tegen deze nepmelding.

Je wordt vervolgens gevraagd om 'je feedback te verifiëren' en 'te bevestigen of je e-mailadres overeenkomt met het Instagram-account', aldus Kaspersky.

Op wie richten ze zich en hoe kunt u uzelf beschermen?

Vooralsnog lijkt het erop dat deze phishers zich vooral richten op influencers en celebrities. Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat hun persoonlijke informatie waardevoller is op het Dark Web.

Dergelijke phishing-e-mails zijn in het verleden echter naar een breed scala aan gebruikers verzonden, ongeacht hun beroemdheid.

Gelukkig zijn er voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw Instagram-account veilig te houden.

Uw account moet absoluut tweefactorauthenticatie hebben ingeschakeld. Zelfs als een hacker uw inloggegevens bemachtigt, heeft hij op deze manier geen toegang tot uw account. Om tweefactorauthenticatie in te schakelen, ga je naar 'instellingen' >'beveiliging' > 'tweefactorauthenticatie' en selecteer je het type 2FA dat je wilt gebruiken.

Gebruik altijd een sterk, gevarieerd wachtwoord voor uw accounts.

Verwijder de toegang tot applicaties van derden.

Klik ook nooit op vreemde links. Er moet een waarschuwing in je hoofd afgaan als je een e-mail ontvangt van een app als Instagram waarin je om je inloggegevens wordt gevraagd.

Controleer e-mails op verdachte details en als u toch naar een website gaat, controleer dan nogmaals de URL om er zeker van te zijn dat u op de juiste pagina bent. Bij de meeste phishing-scams hebben de hackers immers slechts toegang tot zoveel informatie als u ze geeft.

Dat is het; je hebt nu de basis onder de knie Hoe je de Instagram-inbreuk op het auteursrecht kunt herkennen Het is geen groot probleem als je het niet eerder besefte, omdat je dat nu doet. Dus, heb je nog steeds problemen met je Instagram-inbreuk op het auteursrecht. Dus, ja, we zijn hier om je met alles te helpen. Bel gewoon ons Instagram bellen Support-hulplijnnummer en we helpen je graag met al je zorgen. Verspil geen tijd en neem onmiddellijk contact op met ons technische team als u hulp nodig heeft.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.