Menu
header photo

Title

Subtitle

Uitloggen bij Gmail

 

Deze blogg laat je zien hoe je uitlogt bij je Gmail-account met elke computer, telefoon of tablet. Als u zich afmeldt bij Gmail, logt u ook uit bij andere Google-apps en -services, omdat uw Gmail-account is gekoppeld aan de rest van uw Google-account. Maar maak je geen zorgen, je kunt altijd weer inloggen.

Methode 1 Een computer gebruiken

Image titled Log Out of Gmail Step 1

1 Ga naar https://www.gmail.com in een webbrowser. Hiermee wordt uw Gmail-inbox weergegeven.

Image titled Log Out of Gmail Step 22

2 Klik op je profielpictogram. Dit is de cirkel in de rechterbovenhoek van de pagina. Als je geen profielfoto hebt, zie je hier je eerste initiaal. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu.

Image titled Log Out of Gmail Step 3

3 Klik onderaan het menu op Afmelden. Hiermee wordt het Gmail-venster in deze browser gesloten.

 • Als u meerdere Gmail-accounts hebt aangemeld bij dezelfde webbrowser, kunt u zich bij alle accounts tegelijk afmelden door op Afmelden bij alle accounts te klikken. Als u zich slechts bij één account wilt afmelden, kiest u Afmelden in het vervolgkeuzemenu onder het account.
 • Alleen gebruikers van Google Chrome: "Je bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden en meer worden niet lange
 • r gesynchroniseerd met je account", staat in de melding. Omdat Gmail is geïntegreerd met de browser, is dit het geval. Klik op Doorgaan om te bevestigen. Houd er rekening mee dat als u uitgelogd blijft, uw Google-account niet langer wordt gesynchroniseerd met uw andere apparaten.

Image titled Log Out of Gmail Step 4

4 Meld u af bij uw account op de inlogpagina (optioneel). Verwijder een account en klik vervolgens op het rode minteken naast je naam als je niet wilt dat je accountnaam op het Gmail-inlogscherm verschijnt. Selecteer Ja en verwijder vervolgens om te bevestigen.

 • U wordt uitgelogd van alle andere Google-services die u in deze browser had geopend, zoals Google Maps of Google Foto's.

Methode 2 Een iPhone of iPad gebruiken

Image titled Log Out of Gmail Step 5

Open de Gmail-app op je telefoon of tablet. Het is de veelkleurige "M" op een wit symbool.

 • Op uw iPhone of iPad is de enige methode om u af te melden bij Gmail, u volledig af te melden bij uw Google-account.
 • [1] Je wordt ook uitgelogd bij andere Google-apps, zoals Drive, Maps en de hoofdapp van Google.

Image titled Log Out of Gmail Step 6

2 Tik op de foto in uw profiel. Het is te zien in de rechterbovenhoek. Als uw account geen profielfoto heeft, wordt in plaats daarvan uw eerste initiaal weergegeven.

Image titled Log Out of Gmail Step 7

3 Tik op Accounts beheren op dit apparaat. Deze optie staat bijna onderaan het menu.

Image titled Log Out of Gmail Step 8

4 Tik op Dit gadget uit de vergelijking verwijderen. U krijgt een bevestigingsbericht waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u het account wilt verwijderen. Zodra u bevestigt, wordt u uitgelogd bij alle Gmail-apps op uw telefoon of tablet. U kunt op elk moment opnieuw inloggen.

 • Op uw iPhone of iPad is de enige methode om u af te melden bij Gmail, u volledig af te melden bij uw Google-account.
 • [1] Je wordt ook uitgelogd bij andere Google-apps, zoals Drive, Maps en de hoofdapp van Google.

Image titled Log Out of Gmail Step 9

5 Tik op Verwijderen om te bevestigen. Hiermee log je uit bij Gmail en alle andere Google-apps.

Methode 3 op Android

Image titled Log Out of Gmail Step 10

1 Open de Gmail-app op uw telefoon of tablet. Het is de veelkleurige "M" op een wit symbool.

 • De enige methode om uit te loggen bij Gmail op een Android-telefoon of -tablet is door het account te verwijderen. Omdat uw Android zo nauw is gekoppeld aan uw Google-account, kunt u na het afmelden niets meer doen met uw telefoon of tablet, tenzij u zich opnieuw aanmeldt.
 • Uw account wordt niet verwijderd wanneer u het verwijdert; je kunt altijd weer inloggen bij Gmail en andere Google-services.

Image titled Log Out of Gmail Step 11
2 Selecteer je profielfoto door erop te tikken. Het staat in de rechterbovenhoek van Gmail. Als u geen foto heeft, wordt in plaats daarvan uw eerste initiaal weergegeven.

Image titled Log Out of Gmail Step 12

3 Tik op dit apparaat op Accounts beheren. Deze optie is beschikbaar via het menu.

 • Als je alleen nog een account aan Gmail wilt toevoegen en je niet wilt afmelden bij het bestaande account, tik je in plaats daarvan op Hier nog een account toevoegen en log je met dat account in bij Gmail volgens de instructies op het scherm.

Image titled Log Out of Gmail Step 13
4 Kies het account waarvan u wilt uitloggen. Je ziet de optie om je account te verwijderen zodra je het hebt geselecteerd.

 • Als je meerdere Gmail-accounts hebt, moet je ze allemaal afzonderlijk verwijderen.

Image titled Log Out of Gmail Step 14

5 Verwijder het account door erop te tikken. U ontvangt een bevestigingsbericht waarin staat dat u wordt uitgelogd bij alle Google-services op deze Android.

Image titled Log Out of Gmail Step 15

6 Tik op Verwijderen om te bevestigen. U bent nu uitgelogd bij alle Google-services op uw Android.

Het is nu tijd om onze uitlegblog over uitloggen bij Gmail af te ronden. We beseffen hoe vervelend het is als er vanuit het niets een probleem op uw schermen verschijnt en uw Gmail-activiteiten verstoort. We vertrouwen erop dat u na het lezen van de voorgaande blog het probleem probleemloos kunt oplossen. Neem contact op met onze IT-experts van Gmail bellen als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij de stappen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.