Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe Gmail offline in te stellen

In deze blog leer je hoe je Gmail offline kunt gebruiken op een computer. Je kunt dit zowel in de nieuwe versie van Gmail als in de klassieke versie doen, hoewel je hiervoor de Google Chrome-webbrowser moet gebruiken.

Methode 1 De offlinefunctie van Gmail gebruiken

Image titled Set up Gmail Offline Step 1

1 Controleer nogmaals of u Google Chrome gebruikt Image titled Android7chrome.png Alleen Google Chrome-versies 61 en hoger ondersteunen de offline modus van Gmail.

 • Mogelijk moet u eerst Google Chrome upgraden. Ga hiervoor naar de rechterbovenhoek van het venster, selecteer Help en vervolgens Over Google Chrome in het pop-outmenu.

Image titled Set up Gmail Offline Step 2

2 Open Gmail. Ga naar https://www.gmail.com in de webbrowser van uw computer. Hiermee wordt je Gmail-inbox geopend als je bent ingelogd.

 • Als u niet bent ingelogd, voert u uw e-mailadres en wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd.

Image titled Set up Gmail Offline Step 3

3 Klik op het tandwielvormige pictogram. Het staat in de rechterbovenhoek van de pagina. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu.

Image titled Set up Gmail Offline Step 4

4 Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Gmail gebruikt. Als bovenaan de vervolgkeuzelijst 'Ga terug naar klassiek Gmail' staat, gebruik je de nieuwe Gmail-interface en kun je de ingebouwde offline-functie gebruiken.

 • Als je toevallig tegenkomt Gebruik de traditionele Gmail Offline-app of kies de nieuwe Gmail bovenaan de vervolgkeuzelijst en wacht tot de nieuwe inbox is geladen.

Image titled Set up Gmail Offline Step 5

5 Klik op Instellingen. Het staat in de vervolgkeuzelijst van het tandwielpictogrammenu. Als u dit doet, wordt de pagina Gmail-instellingen geopend.

 • Als je net bent overgeschakeld naar het nieuwe Gmail, klik je nogmaals op het tandwielpictogram om de optie Instellingen te zien.

Image titled Set up Gmail Offline Step 6
6 Klik op het tabblad Offline. Deze optie vind je bovenaan de pagina.

Image titled Set up Gmail Offline Step 7
7 Vink het vakje "Offline e-mail inschakelen" aan. Het staat bovenaan het gedeelte 'Offline'. Als u dit vakje aanvinkt, worden er meer opties weergegeven op het tabblad Offline.

Image titled Set up Gmail Offline Step 8

8 Breng een wijziging aan in uw synchronisatievoorkeuren. Klik in de kop "Bewaar e-mails van de laatste [vervolgkeuzelijst] dagen" op de vervolgkeuzelijst en selecteer vervolgens het aantal dagen dat u wilt gebruiken in het resulterende vervolgkeuzemenu.

 • Als u bijvoorbeeld alle e-mails van de vorige week wilt bewaren, selecteert u 7 in het vervolgkeuzemenu.
 • Als u niet wilt dat Gmail bijlagen op uw computer opslaat, schakelt u het selectievakje 'Bijlagen downloaden' uit.

Image titled Set up Gmail Offline Step 9
9 Kies een beveiligingsniveau. Vink in het gedeelte 'Beveiliging' de vakjes 'Offline gegevens op mijn computer bewaren' of 'Offline gegevens van mijn computer verwijderen' aan.

 • Als u ervoor kiest om offline gegevens op uw computer te bewaren nadat u zich bij Gmail hebt uitgelogd, zorgt u ervoor dat uw e-mails beschikbaar blijven wanneer u in uw browser bij Gmail bent uitgelogd.

Image titled Set up Gmail Offline Step 10

10 Klik op Wijzigingen opslaan. Het staat onderaan de pagina.

Image titled Set up Gmail Offline Step 11
11 Klik op Begrepen als daarom wordt gevraagd. Hierdoor kan Gmail beginnen met het opslaan van offline kopieën van uw e-mails op uw computer.

Image titled Set up Gmail Offline Step 12

12 Terwijl u niet verbonden bent met internet, kunt u uw e-mails checken. U kunt elke e-mail openen en beantwoorden die binnenkomt binnen het aantal dagen dat u opgeeft voor de synchronisatieperiode.

 • Terwijl u offline bent, kunt u ook reageren op e-mails die binnen het synchronisatievenster vallen (bijvoorbeeld 30 dagen). Je antwoorden worden opgeslagen in de map Outbox aan de linkerkant van Gmail en worden verzonden wanneer je weer online bent.

Methode 2 Klassieke Gmail offline gebruiken

Image titled Set up Gmail Offline Step 13

1 Controleer nogmaals of u Google Chrome gebruikt. Helaas is de Gmail Offline-app bij gebruik van de Google Chrome-webbrowser alleen toegankelijk voor oude Gmail.
Behalve Chrome ondersteunt geen enkele andere webbrowser de Gmail Offline-add-on.

 • U moet de nieuwe versie van Gmail gebruiken voor ingebouwde offline functionaliteit als u geen add-on wilt installeren.

Image titled Set up Gmail Offline Step 14

2 Gmail zou nu open moeten zijn. Ga in Google Chrome naar https://www.gmail.com. Als je bent ingelogd op je Gmail-account, krijg je toegang tot je inbox.

 • Voer desgevraagd uw e-mailadres en wachtwoord in als u nog niet bent verbonden met uw Gmail-account.

Image titled Set up Gmail Offline Step 15

3 Er moet op het tandwielvormige pictogram worden geklikt. Deze is te vinden in de rechterbovenhoek van de pagina. Als gevolg hiervan verschijnt een vervolgkeuzemenu.

Image titled Set up Gmail Offline Step 16
4 Selecteer Instellingen in het vervolgkeuzemenu. Als u dit doet, wordt de pagina Instellingen geopend.

Image titled Set up Gmail Offline Step 17

5 Klik op het tabblad Offline. Je vindt het bovenaan de pagina Instellingen.

Image titled Set up Gmail Offline Step 18

6 Selecteer Gmail offline installeren in het vervolgkeuzemenu. Het tabblad "Offline" heeft bovenaan een link die u naar deze pagina brengt. Het start de Gmail Offline-add-onpagina op een nieuw tabblad wanneer u erop klikt.

Image titled Set up Gmail Offline Step 19

7 Selecteer TOEVOEGEN AAN CHROME in het vervolgkeuzemenu. Het staat in de rechterbovenhoek van het Gmail Offline-venster.

Image titled Set up Gmail Offline Step 20
8 Selecteer App toevoegen wanneer daarom wordt gevraagd. Wanneer u dit doet, wordt de Gmail Offline-app toegevoegd aan uw Chrome Apps-pagina en wordt de Apps-pagina geopend.

Image titled Set up Gmail Offline Step 21
9 Gmail is ook toegankelijk als u niet verbonden bent met internet. Gmail Offline is de blauw-witte optie.

 • Als u in de toekomst Gmail Offline wilt openen, gaat u naar de linkerbovenhoek van het Chrome-venster en klikt u op "Apps" 
  Image titled Android7apps.png
  en vervolgens op Gmail Offline.

Image titled Set up Gmail Offline Step 22
10 Vink het vakje "Offline e-mail toestaan" aan. Het staat bovenaan de pagina.

Image titled Set up Gmail Offline Step 23
11 Klik op Doorgaan. Deze zwarte knop staat onderaan de pagina.

Image titled Set up Gmail Offline Step 24

12 Klik op het tandwiel "Instellingen"Image titled Android7settings.png. Het staat in de rechterbovenhoek van de pagina.

Image titled Set up Gmail Offline Step 25
13 Selecteer een synchronisatieperiode. Klik op de vervolgkeuzelijst 'E-mail uit het verleden downloaden' en klik vervolgens op het tijdsbestek waarvan u offline e-mail wilt opslaan.

 • Als u bijvoorbeeld een back-up wilt maken van e-mails van de afgelopen maand, klikt u op Maand in het vervolgkeuzemenu.

Image titled Set up Gmail Offline Step 26

14 Klik op Toepassen. Dit is een blauwe knop in de rechterbovenhoek van de pagina. Hiermee worden uw instellingen opgeslagen en keert u terug naar de Gmail Offline-pagina.

Image titled Set up Gmail Offline Step 27

15 Blader door uw e-mails terwijl u offline bent. Alle e-mails die binnen de synchronisatieperiode vallen, zijn toegankelijk, zelfs als u geen internet heeft.

 • U kunt ook offline een e-mail beantwoorden, hoewel uw antwoord pas wordt verzonden nadat u weer toegang tot internet heeft.

Alle bovenstaande oplossingen zijn gegarandeerd om Gmail Offline in te stellen. Als je problemen blijft houden met Gmail, neem dan contact met ons op via Gmail bellen, en een van onze specialisten zal je helpen het probleem op te lossen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.