Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe krijg ik 10k volgers op Instagram

Het is een geweldige prestatie om 10.000 Instagram-volgers te krijgen. Niet alleen zou het hebben van 10.000 volgers je in de felbegeerde "micro-influencer"-laag plaatsen, maar het zal ook aan anderen laten zien dat je een bekende maker in je vakgebied bent. Maar hoe zorg je ervoor dat de eerste 10.000 mensen je volgen? Dit wikiHow-artikel laat je zien hoe je je Instagram-volgers tot 10.000 en meer kunt krijgen met behulp van trefzekere tactieken.

1 Blijf bij je niche

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 1

 1. Mensen abonneren zich op accounts die inhoud plaatsen die gerelateerd is aan hun favoriete onderwerpen. Mensen zullen weten dat het volgen van uw account hen de inhoud biedt die ze zoeken als ze consistente unieke inhoud met een consistent thema op uw profiel zien. Mensen zullen je echte doel of merk niet begrijpen als je materiaal moeilijk te categoriseren is.
 • Mensen vinden je op Instagram vanwege je huidige materiaal, maar ze volgen je ook omdat ze willen zien wat je in de toekomst gaat posten. Door je aan je niche te houden, kun je contact houden met je huidige volgers en tegelijkertijd nieuwe aanmoedigen.
 • Adverteerders voelen zich aangetrokken tot micro-influencers (degenen met tussen de 10.000 en 100.000 volgers) vanwege hun specifieke doelgroepen.
 • Houd bij elke stap rekening met uw doelgroep wanneer u iets nieuws op Instagram plaatst. Wat zijn hun namen? Wat hebben ze precies nodig? En hoe zal uw post aan die vraag voldoen en tegelijkertijd in uw niche passen?

2 Verbeter uw betrokkenheid

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 2

2. Meer mensen zullen willen deelnemen aan het gesprek als je berichten meer likes en reacties krijgen. Als iemand je fantastische berichten tegenkomt en merkt dat niemand je leuk vindt of erop reageert, is het onwaarschijnlijk dat ze je volgen. Start dialogen met uw publiek en moedig ze aan om met elkaar te communiceren om uw betrokkenheid te vergroten. Om mensen aan het praten te krijgen, kunt u oproepen tot actie opnemen in uw ondertitels, zoals "Vertel ons over een keer dat u..." Stel vragen, vertel verhalen en nodig mensen uit om hun mening te geven over actuele gebeurtenissen.

 • Om de betrokkenheidsratio van een bericht te berekenen, zoekt u het totaal aan engagementen (vind-ik-leuks, opmerkingen, deelacties en opgeslagen berichten) en deelt u dat aantal door uw aantal volgers.
 • Adverteren zal u als een expert in uw branche beschouwen nadat u 10.000 volgers op uw account heeft en een goed interactiepercentage, waardoor uw account zeer aantrekkelijk is voor adverteerders en veel winstgevender voor uw merk.

3 Creëer content die het waard is om te delen.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 3

3. Als uw huidige volgers uw berichten delen met hun vrienden, zullen hun vrienden u waarschijnlijk volgen. De sleutel hier is ervoor te zorgen dat uw berichten de moeite waard zijn om te delen. Wat voor soort inhoud wordt als deelwaardig beschouwd?

 

 • Inhoud die entertaint. Korte video's en andere berichten die herkenbaar, grappig of anderszins boeiend zijn. Bekijk trending Instagram Reels voor inspiratie.
 • Educatieve inhoud. Lifehacks, tips, stapsgewijze tutorials en interessante geschiedenislessen.
 • Herkenbare verhalen: foto's, video's en tekst die kijkers meenemen door grappige, sentimentele, emotionele, levensveranderende of inspirerende ervaringen.
 • Esthetisch aantrekkelijke foto's en afbeeldingen: berichten met een aantrekkelijke esthetiek, foto's met geweldige verlichting en goed gemaakte afbeeldingen zijn het waard om te delen.

4 Gebruik hashtags op de juiste manier.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 4

Hashtags zijn de meest kosteneffectieve manier om nieuwe volgers te krijgen zonder geld uit te geven aan advertenties. Mensen gebruiken de zoekmachine van Instagram om hun favoriete onderwerpen te vinden en u wilt dat uw inhoud in die zoekopdrachten wordt weergegeven! Je hashtags moeten altijd worden opgenomen in de beschrijving van het bericht, niet als afzonderlijke opmerkingen. Het opnemen van hashtags in je bijschrift zorgt ervoor dat je berichten worden gekoppeld aan de hashtags die je gebruikt.

 • Gebruik per bericht 5 tot 10 bekende hashtags, afhankelijk van je niche.
 • Houd populaire hashtags bij die betrekking hebben op uw onderwerp. Maak er een gewoonte van om naar posts van vergelijkbare artiesten te kijken om te zien welke hashtags ze gebruiken.

5 Geef je beste berichten een boost.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 5

Maak Instagram-advertentiecampagnes om de juiste mensen met uw inhoud te targeten. De betaalde advertentiefuncties van Instagram zijn een geweldige methode om mensen te bereiken die je account anders misschien niet zouden vinden. U kunt uw doelgroep, beoogde bereik selecteren en het hen zelfs eenvoudig maken om uw website rechtstreeks te bezoeken. [2] Het promoten van je berichten is de meest betrouwbare strategie om nieuwe mensen te bereiken als je het geld hebt en serieus bent om je aantal volgers te laten groeien tot 10.000 of meer.

6 Controleer uw Insights om te zien wat werkt.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 6

Bepaal welk materiaal de meeste nieuwe volgers trekt. Als je een Business- of Creator-account hebt, kun je nuttige statistieken bekijken, zoals statistieken voor de groei van volgers, door op het Insights-pictogram in je profiel te tikken. [3] Gebruik die berichten als inspiratie voor toekomstige berichten als specifieke berichten, Verhalen of Rollen resulteren in een grotere toename van het aantal volgers.

7 Stap in de rollen.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 7

Instagram-rollen worden prominent weergegeven in de Instagram-app. Instagram biedt gebruikers relevante rollen van profielen die ze nog niet volgen terwijl ze door hun berichten bladeren. Als anderen je rollen aanbevelen, bereik je een groter publiek dan je zou kunnen met gewone foto- en videoberichten of verhalen. Leuke, vermakelijke en humoristische films hebben meer kans om de aandacht van mensen te trekken.

 • Probeer nieuwe functies op Instagram uit zodra ze beschikbaar komen. Instagram zal je gebruik van de nieuwe mogelijkheden vrijwel zeker bekendmaken aan een groter publiek.

8 Volg en praat met andere makers

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 8

Bij Instagram draait alles om verbinding maken met anderen. Het is van cruciaal belang als lid van de gemeenschap om met anderen te communiceren en relaties aan te gaan buiten je huidige fanbase. Zoek en volg accounts in uw niche op Instagram en ontwikkel relaties met zowel de producenten als de volgers. Ze zullen je vrijwel zeker terug volgen!

 • Door andere makers te volgen, kun je zien wat voor hen werkt en kun je netwerken voor toekomstige samenwerkingen.
 • Neem deel aan natuurlijke gesprekken in plaats van uw account te spammen met de berichten van anderen om organische resultaten te krijgen.

9 Organiseer hoogwaardige prijsvragen en promoties.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 9

Maak wedstrijden om je bereik te vergroten als je al een sterke community hebt. Veel influencers vergroten hun aanhang door nieuwe en bestaande volgers te belonen met beloningen. Overweeg een prijs die mensen graag willen winnen, en vraag je volgers vervolgens om vrienden te taggen waarvan zij denken dat ze geïnteresseerd zouden zijn. Maak in de regels duidelijk dat de winnaar een volger van je account moet zijn om in aanmerking te komen voor de beloning, en leun dan achterover en kijk hoe de nieuwe volgers binnenstromen.

10 Promoot op uw blog of sociale media-accounts.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 10

Mensen zullen je op Instagram willen volgen als ze je al op andere platforms volgen. Dit geldt met name voor bloggers, Twitter-gebruikers en bedrijfseigenaren die nieuw zijn op Instagram, maar al een aanzienlijke aanhang hebben op andere platforms. Voor een meer naadloze ervaring kun je ook je Instagram-berichten insluiten in je blog en je Instagramverhalen op Facebook delen.

11 Sluit je aan bij een kwalitatieve engagement-pod.

Image titled Get 10k Followers on Instagram Step 11

Engagement pods zijn gemeenschappen van gelijkgestemde makers die betrokken zijn bij elkaars werk. Betrokkenheidspods zijn over het algemeen verdeeldheid zaaiend omdat ze niet-organische interacties met Instagram-foto's bevorderen. Dit zijn echter alleen de grotere, meer spamachtige engagement-pods. Deelnemen aan een kleinere gespecialiseerde pod van gelijkgestemde artiesten die elkaars berichten leuk vinden en erop reageren, kan een snelle manier zijn om aandacht te trekken voor berichten met een slechte betrokkenheid. Anderen zullen eerder betrokken zijn bij uw inhoud als ze getuige zijn van andere mensen die ermee omgaan. [4]

 • Reddit's /r/IGPods en Facebook-groepen zijn geweldige sites om naar speciale engagement-pods te zoeken. Telegram heeft de grootste engagement-pods, maar blijf er uit de buurt - de verloving ziet er niet echt uit en Instagram kan ervan uitgaan dat je probeert de systeem.

Voor Instagram is er een voorgestelde remedie. Intuit Experts onderschrijven deze oplossing in het bijzonder. Als je niet tevreden bent met de resultaten, kun je contact opnemen met de klantenservice van Instagram. Je kunt op elk moment contact met ze opnemen, omdat ze 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn om te helpen met Instagram. Je kunt ze bereiken op Instagram bellen nederland, een gratis nummer

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.