Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe 'Mislukt - Netwerkfout' te repareren bij downloaden op Google Chrome

Mogelijk hebt u te maken gehad met omstandigheden waarin dubbele records moesten worden verwijderd als u Excel of Google Spreadsheets gebruikte. Wanneer u twee of meer bestanden in één blad moet samenvoegen, zal dit zeker gebeuren. U kunt deze fout corrigeren zonder dat u handmatig werk hoeft uit te voeren, of u nu te maken heeft met een e-maillijst met dubbele vermeldingen of een lijst met contactpersonen met bepaalde personen die meerdere keren worden vermeld.

Duplicated rows on Excel

Zowel Excel als zijn Google-cloud-tegenhanger (Google Spreadsheets) bevatten mogelijkheden waarmee u duplicaten uit uw spreadsheet kunt verwijderen. In de volgende secties laten we u een lijst met strategieën zien om dubbele rijen automatisch te verwijderen.

Dubbele vermeldingen verwijderen uit Google Spreadsheets

Omdat de functie is ingebouwd in Microsoft Excel, is het verwijderen van dubbele rijen vrij eenvoudig. Ongeacht de Excel-versie die u gebruikt, zou u de onderstaande stappen moeten kunnen volgen (desktop of cloud).

Hier is een korte handleiding over het verwijderen van dubbele rijen in Excel:

  1. Open de spreadsheet die u nodig hebt om duplicaten te verwijderen.
  2. Gebruik de lintbalk bovenaan, ga naar Gegevens en klik op de knop Duplicaten verwijderen

Go to Data > Remove Duplicates

3 Selecteer vervolgens de kolom(men) die u wilt inspecteren. Als u tevreden bent met de selectie, klikt u op OK om een geïdentificeerd duplicaat te verwijderen.

Select the columns you want to target and click the Ok button

4 Na een korte tijd zou u een bericht moeten zien met een overzicht van de duplicaten die zijn verwijderd.

Hoe dubbele rijen in Google Spreadsheets te verwijderen

We zullen meer moeite moeten doen om onze spreadsheet van duplicaten te ontdoen, omdat Google Spreadsheets niet dezelfde ingebouwde functie heeft. Maar maakt u zich geen zorgen: we laten u op twee verschillende manieren zien hoe u dubbele rijen uit een Google Spreadsheets-spreadsheet verwijdert.

Als je het simpel wilt houden, gebruik dan methode 1, waarin we een Google Spreadsheet-add-on gebruiken genaamd Remove Duplicates om het probleem automatisch op te lossen.

Als je technisch onderlegd bent en ervan houdt om je handen vuil te maken, kan methode 2 worden gebruikt om een script te maken dat alle duplicaten uit je spreadsheet verwijdert.

Methode 1: Dubbele rijen verwijderen uit Google Spreadsheets via de add-on Duplicaten verwijderen

Deze tool is niet voor niets behoorlijk populair onder gebruikers van Google Spreadsheets. De gebruiksvriendelijke interface en het feit dat het zo betrouwbaar is, maakt het een uitstekend alternatief voor personen die dubbele rijen moeten verwijderen.

Er is echter een nadeel aan deze add-on. Het is slechts 30 dagen gratis; als je het wilt blijven gebruiken, moet je een licentie aanschaffen.

Hier is een korte handleiding voor het installeren en gebruiken van de add-on Remove Duplicates op Google Spreadsheets:

  1. Bezoek deze link (hier) en klik op de Gratis knop om de Remove Duplicates add-on te downloaden.

Downloading the Remove Duplicates Google Sheets add-on

2 Wacht tot de extensie is geladen en klik vervolgens op de knop Doorgaan om Duplicaten verwijderen toestemming te geven om te worden uitgevoerd.

Giving Remove Duplicates permission to run

3 Daarna wordt u gevraagd om in te checken met uw Google-account. De extensie Remove Duplicates is nu klaar voor gebruik in Google Spreadsheets nadat u dit hebt gedaan en op de knop Toestaan ​​onder aan het scherm hebt geklikt.

Allowing Remove Duplicates extension

4 Om Duplicaten verwijderen te gebruiken, gaat u naar het tabblad Add-ons met behulp van het lint bovenaan en klikt u op Duplicaten verwijderen > Dubbele of unieke rijen zoeken.

Using the Remove Duplicates extension

Opmerking: Overweeg het vakje aan te vinken dat hoort bij Maak een reservekopie van het blad om gegevensverlies te voorkomen.

6 Kies het type gegevens waarop u zich wilt richten en hoe u deze wilt behandelen en druk nogmaals op Volgende. We hebben Duplicaten gebruikt om de eerste dubbele instantie te verwijderen.

Choosing data type and resolution

7 Selecteer vervolgens alle kolommen die u in de zoekopdracht wilt opnemen en druk nogmaals op de knop Volgende.

8 In het laatste venster kunt u selecteren wat u wilt doen met de waarden die passen bij de criteria die u eerder hebt geselecteerd. We kozen voor Verwijder rijen binnen selectie om onze duplicaten te verwijderen. Klik ten slotte op Voltooien om het eindresultaat te krijgen.

Methode 2: Dubbele rijen verwijderen uit Google Spreadsheets met een script

Maak een script dat dubbele rijen in de spreadsheetgegevens kan verwijderen om dubbele rijen uit Google Spreadsheets te verwijderen. Ik weet dat dat moeilijk klinkt, maar we zullen je het script geven en de rest van de processen zijn vrij eenvoudig.

Bovendien is deze oplossing helemaal gratis en vereist geen installatie van andere software of add-ons. Dit is wat je moet doen:

  1. Open de spreadsheet waarvan u de duplicaten wilt verwijderen in Google Spreadsheets.
  2. Gebruik de lintbalk bovenaan en klik op Extra > Scripteditor.

Go to Tools > Script Editor

3 Kopieer en plak in het bestand Code.gs in het volgende script:

4 Ga naar Bestand > Opslaan en noem dit nieuw gemaakte script iets herkenbaars.

Saving the Remove Duplicate script

5 Klik vervolgens met behulp van de lintbalk op Uitvoeren > Functie uitvoeren > removeDuplicates.

Running the script that we've just created

6 Als u om autorisatie wordt gevraagd, klikt u op Machtigingen controleren en vervolgens op Toestaan om het script uit te voeren.

Allowing the script to run

7 Keer terug naar de gerichte spreadsheet en bekijk deze. U zou moeten zien dat alle duplicaten zijn verwijderd.

Tegenwoordig is Google Spreadsheets een noodzakelijk aspect van ons leven. Google Spreadsheets, als een veelgebruikte service, presteert meestal bewonderenswaardig. Als het echter niet lukt om duplicaten uit Google Spreadsheets te verwijderen, kunt u deze stappen uitvoeren. In plaats van urenlang met Google Spreadsheets te worstelen, zijn er geen functioneringsproblemen. Neem contact op met ervaren technische ondersteuningsdiensten van Google bellen nederland voor meer informatie.

lees ook deze blog: 

http://helpdeskzorg.bravesites.com/entries/general/hoe-maak-je-perioden-op-google-docs-groter-

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.