Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe u het PayPal-abonnement van uw klanten opzegt [OptimizeMember]

Het is mogelijk dat u op een bepaald moment de vooraf goedgekeurde betaling van een klant moet annuleren (abonnementen). Volg de onderstaande stappen om dit te bereiken.

Als u de nieuwe PayPal-interface gebruikt, volgt u deze stappen:

  1. Log in op PayPal.
  2. Ga in het bovenste menu naar "Meer".
  3. Ga dan naar "rapporten" (deze staat in de vervolgkeuzelijst onder "meer").
  4. Klik onder "andere rapporten" onderaan op "Terugkerende betalingen - gebruikersprofielen".
  5. Kies "actief" in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop "Bekijken".

U zou dan een lijst met alle abonnementen van gebruikers moeten zien en een manier moeten zien om ze vanaf daar te annuleren.

Als u de oude PayPal gebruikt, volgt u deze stappen:

  1. Log in op PayPal.
  2. Klik op de link "profiel" bovenaan.
  3. Klik op "Mijn verkoophulpmiddelen".
  4. Klik op de knop "bewerken" onder "Mijn geautomatiseerde betalingen" onder de sectie "Betaling ontvangen en mijn risico beheren" (mogelijk moet u klikken om deze te vergroten als deze nog niet is uitgevouwen).
  5. U zou een lijst met klanten moeten zien die kunnen worden gefilterd met behulp van de vervolgkeuzemenu-opties op dezelfde manier als de opties voor de oudere versie van PayPal kunnen worden gefilterd met behulp van de vervolgkeuzemenu-opties.

Opmerking Klanten kunnen hun abonnementen ook opzeggen via hun PayPal-rekeningen. U kunt een annuleringsknop aan uw site toevoegen door te navigeren naar "OptimizeMember > PayPal-knoppen > PayPal Subscr Annuleringsknop" in de live-editor en de shortcode in een "aangepast html/shortcode"-element te plakken.

Na het volgen van de instructies, zou je klaar moeten zijn om te gaan. Als u echter problemen ondervindt, moet u het telefoonnummer van Paypal bellen bellen. De gekwalificeerde professionals helpen u dan met meer oplossingen.

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.