Menu
header photo

Title

Subtitle

Hoe word je een Instagram-hipster

Probeer je die hipster-vibe op Instagram te krijgen, maar weet je niet hoe? Leer hoe je de basisprincipes van een Instagram-hipster onder de knie hebt en binnenkort heb je een goed samengestelde feed met prachtige, inspirerende foto's.

Methode 1 Een account instellen

Image titled Be an Instagram Hipster Step 1

1 Bepaal een gebruikersnaam. Kies een naam die uw voorletter en achternaam combineert ("jsmith" voor John Smith) of uw voor- en achternaam gekoppeld aan een onderstrepingsteken ("john smith" voor John Smith). Je kunt ook proberen de klinkers te verwijderen (JHNSMTH) of ze te vervangen door V's (jvhnsmvth).

 1. Gebruik een bijnaam of combineer je naam met een hobby of een passie. Als je van bakken houdt en veel foodfoto's wilt publiceren, is een naam als "SmithBaker" voldoende.
 2. Kies een naam die rijmt of alliteratie gebruikt om mensen te helpen het te onthouden.
 3. Vermijd namen die te schattig of jeugdig zijn, zoals 'eenhoorn xoxoxo'.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 2

2 Maak een biografie voor jezelf. Leg in een paar woorden uzelf of uw account uit. Maak een lijst van enkele van de dingen die belangrijk voor je zijn. 'Koffie/Fotografie/Mijn hond Charlie' bijvoorbeeld, of 'Ontdekkingsreiziger, dromer en schrijver'. Als je een blog, Twitter, Tumblr of andere website hebt waarvan je wilt dat mensen ze bezoeken, voeg dan een link toe.

 1. In hun bios vermelden veel Instagram-hipsters hun geboorteplaats of land: "Keramische kunstenaar gevestigd in Austin, TX." Misschien wil je gewoon zeggen waar je vandaan komt en dat is het dan.
 2. Probeer een citaat te bedenken dat je motiveert of je persoonlijkheid inkapselt. Het kan grappig of leerzaam zijn. Denk aan een zin uit een film, boek of liedje waar je een connectie mee kunt maken, of maak een grapje.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 3

3 Selecteer een profielfoto. Kies een foto in portretstijl, een foto van jou in je natuurlijke omgeving of een foto van een mooie omgeving. Dit is de foto die je wilt gebruiken als je er zelf een voor een bergmeer hebt staan. Om de afbeelding een vintage sfeer te geven, verzadig je hem.

 1. Als je een meisje bent, draag dan een beanie of een slappe hoed om je look af te maken. Zet je gewone bril of zonnebril op (bonus als het montuur rond is). Houd indien mogelijk je haar los en golvend, of ga voor een modieuze topknoop en sla de hoofddeksels over. Zorg ervoor dat je make-up onberispelijk is en overweeg om een felle lipkleur te dragen.
 2. Als je een man bent, wil je misschien ook de beanie-look rocken. Een bril en een baard zijn een must. Draag een flanel of een vintage t-shirt.

Methode 2 De basis

Image titled Be an Instagram Hipster Step 4

1 Wees bekend met de Instagram hipster-look. Een hoed, Herschel-tas, Pendleton-deken, washandjes, wandelschoenen met wollen sokken en natuurlijk een slanke jeans zijn allemaal noodzakelijke hipster-kledingaccessoires.

 1. Vergeet je bril niet op te zetten. Extra grote plastic monturen, Buddy Holly-brillen, Ray-Ban Wayfarers en ronde zonnebrillen zijn ook goede opties. Laag met vesten, truien en jassen, en kies antiek boven reguliere labels.
 2. Leggings, charmante vintage rokken en zonnehoeden of "floppy hats" zijn ook goede investeringen voor vrouwen.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 5

2 Wees attent met hashtags en emoji's. In het begin kan gek worden met hashtags je helpen meer volgers te krijgen, maar als je eenmaal een aanhang hebt opgebouwd, probeer het dan af te zwakken. #liveauthentic #livefolk #exploremore #fromwhereistand #wildernessculture en #kinfolk zijn populaire hipster-hashtags. Dit zijn hashtags die andere hipsters gebruiken en zoeken, en die de aandacht kunnen trekken van hipstermagazines als Folk Magazine en Kinfolk.

 1. Probeer je eigen hashtags te bedenken die anderen kunnen gebruiken, zoals de #chasinglight-hashtag.
 2. Probeer in plaats van een traditioneel bijschrift een verscheidenheid aan emoji's te gebruiken.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 6

3 Breng je selfies naar een hoger niveau. Sla in geen geval in de "eendenlippen"-houding. Het is niet vleiend, en het is zeker niet hipster. Laat indien mogelijk iemand anders je foto maken, want selfies kunnen egoïstisch of behoeftig overkomen.

 1. Als je een selfie gaat posten, maak het dan intrigerend. Gebruik een dramatische filter of onthul gewoon een stukje van je gezicht.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 7

4. Maak een keer per dag een bericht. Je wilt je volgers niet bombarderen met 15 foto's achter elkaar, maar je wilt ook zichtbaar zijn in hun stream. Kies je beste, meest opvallende foto's, bewerk ze minutieus en upload er slechts één of twee per dag.

 1. Het uitrekken van het posten van foto's van een korte reis heeft de toegevoegde bonus dat het lijkt alsof je een veel langere vakantie neemt. Mensen zullen zich afvragen hoe je het voor elkaar krijgt om altijd te reizen – werk je niet of heb je geen school?
 2. Gebruik een gratis service Iconosquare of SimplyMeasured om de optimale tijd te vinden om te posten voor de meeste vind-ik-leuks, opmerkingen en weergaven.

Methode 3 Kiezen wat je wilt posten

Image titled Be an Instagram Hipster Step 8

1 Bezoek nationale parken en ga de natuur in. Veel hipster-afbeeldingen bevatten individuen buiten, die de schoonheid van de natuur in zich opnemen. Staan op een mistige bergtop, je benen over een klif hangen, of voor een waterval staan met je rug naar de camera zijn allemaal foto's die FOMO onder je volgers kunnen veroorzaken.

 • Zoek naar prachtige trektochten bij jou in de buurt of kijk wat andere Instagram-gebruikers in de buurt hebben getagd.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 9

2 Fotografeer jezelf voor felgekleurde muren of muurschilderingen. Poseer met een vriend voor wat straatkunst, zoals een schitterend geschilderde muur. Maak een foto van je kennis vanaf de taille of vanaf het hele lichaam. Verhoog de verzadiging en wijzig de temperatuur (of warmte) om de kleur te laten uitkomen. Verwijder het filter.

 1. Zoek ook naar bizarre achtergronden om als achtergrond voor foto's te dienen.
 2. Fotografeer een enkele hand die iets voor de muur houdt, zoals een ijshoorntje of een ananas.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 10

3 Maak een eenvoudige fotoverzameling. Maak een momentopname van je latte art, croissant en ezelsoren paperback die je aan het lezen bent in een coffeeshop met goede verlichting (zorg ervoor dat je dit direct boven de items fotografeert). Maak een foto van uw succulentencollectie, zorgvuldig gerangschikt in een prettig arrangement.

 1. De "all white shot" is een goede optie. Er moet iets voor of op een witte muur worden geplaatst. Verlaag de temperatuur of warmte en verhoog de belichting als je geen goede verlichting hebt.
 2. Schik een boeket bloemen die allemaal dezelfde tint hebben, of herfstbladeren die vervagen van karmozijnrood naar geel. Plaats ze in een lijn of een raster, maak ze vast en bewerk ze om de levendige kleuren naar voren te brengen.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 11

4 Personaliseer het. Dit zijn slechts een paar ideeën om u op weg te helpen, maar als u onderwerpen fotografeert die u belangrijk vindt, zullen anderen dat merken. Gebruik deze ideeën als uitgangspunt voor uw eigen verbluffende afbeeldingen.

 • Als fotografie nieuw voor je is, schrijf je dan in voor een cursus om meer te weten te komen over de basisprincipes van effectieve fotografie, zoals kadrering en belichting.

Methode 4 Filters en apps gebruiken

Image titled Be an Instagram Hipster Step 12

1 Installeer direct de VSCO app. VSCO is de favoriete fotobewerkingssoftware voor hipsters. U kunt professioneel ogende foto's maken met een verscheidenheid aan filters en knutselopties. VSCO heeft ook een eigen platform voor het delen van foto's, het VSCO grid.

 • Gebruik de hashtag #vscocam wanneer je een foto publiceert die je hebt aangepast met VSCO. Veel mensen zoeken met die hashtag, dus je zult vrijwel zeker een paar likes krijgen van vreemden.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 13

2 Pic Stitch kan worden gebruikt om collages te maken. U kunt uit verschillende frames kiezen om veel foto's in één afbeelding te passen. Voor die ideale selfie kun je hem ook gebruiken om tanden witter te maken en puistjes te verwijderen.

Image titled Be an Instagram Hipster Step 14

3 Gebruik Everyday voor time-lapse. Heb je ooit een van die time-lapse-foto's willen maken waarop je gezicht in de loop van de tijd verandert? Everyday is daar de perfecte app voor. Maak elke dag een selfie en Everyday zet ze op een rij en verandert ze in een gif. Als je het volhoudt, kan dit een project van een jaar of zelfs een jaar zijn dat zeker veel likes zal krijgen.

Wil je een Instagram-hipster zijn? Dan moet u blij zijn, want u bent ongetwijfeld op de ideale locatie beland. Maak je geen zorgen als je aanvullende Instagram-gerelateerde vragen hebt; je kunt gewoon het klantenservicenummer van Instagram bellen nederland bellen voor hulp. Vervolgens worden zo snel mogelijk de best passende oplossingen geboden door de ervaren professionals.

 

 

 

Go Back

Comment

Blog Search

Comments

There are currently no blog comments.